Over ons

In 1995 zijn wij begonnen met het kweken van violen en kerstbomen. Dit was in eerste instantie meer als hobby. André werkte daarnaast in een plantenkwekerij. De violen en kerstbomen werden aan huis verkocht. Hiermee werd heel voorzichtig de eerste klantenkring opgebouwd.

In 2000 hebben we een kas gebouwd met een oppervlakte van ± 1.860 m2. Het serieuze werk begon. André stopte met zijn werk bij de plantenkwekerij en begon fulltime als zelfstandig ondernemer. Op 30 april 2001 hebben wij de kas officieel geopend. Vanaf 2003 is Cindy ook fulltime werkzaam in de kas.

We houden ons bezig met het kweken van violen, perkgoed en kerstbomen. In de maanden april, mei, juni en juli kunt u bij ons terecht voor een ruim assortiment perkplanten. Denk hierbij aan: stekperkplanten, geraniums, perkplanten uit zaad en kuipplanten. Een grote aanrader zijn onze hangpotten. Sinds 2012 werken we hiervoor met de Easy-pot. Dit is een 27 cm pot. We maken gebruik van een grote pot, zodat de plant goed kan uitgroeien en doorbloeien. Uniek aan deze pot is het ingebouwde waterreservoir. Door dit reservoir droogt de pot veel minder snel uit. Bovendien zijn al onze hangpotten voorzien van osmocote. Dit is een meststof die 8 à 9 maanden voeding geeft aan de planten. Bij onze hangpotten komt u alle mogelijke kleurencombinaties tegen.

In de maanden september tot en met maart/april kunt u bij ons terecht voor violen. Ook deze worden natuurlijk met de grootst mogelijke zorg voor u gekweekt. Wij hebben ± 40 verschillende kleuren verdeeld over twee soorten: F1 grootbloemig en de bos/miniviool. Door dit ruime assortiment was het voor ons noodzakelijk om in 2008 de kas nog eens uit te breiden met 640 m2.

De kwaliteit staat bij ons altijd voorop. We willen alleen het beste van het beste. Onze slogan is: kwaliteit is belangrijk, want we zien u graag terug! Wij nodigen u hierbij dan ook van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in onze kas. U kunt dan met eigen ogen zien hoe het kweekproces verloopt en hoe de seizoenen in elkaar overlopen.

André & Cindy van Rooij